انعقاد حرارتی یا RFTC یکی از روشهایی است که این روزها برای درمان بیمارانی که به نورالژی عصب سه قلو مبتلا هستند، مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش دمایی که بیمار کمترین عوارض را داشته باشد و بیشترین بازدهی را داشته باشد، همواره مورد بحث و بررسی قرار داشته است.
از عوارض این روش برای بیمارانی که به درد عصب سه قلو مبتلا هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بی حسی صورت
- ضعف مخاط شنوایی داخل دهان و خارج بدن
- تهوع
- استفراغ
- سرگیجه
- سردرد
- و …
طبق آمارهای بدست آمده تعداد بیمارانی که به عارضههایی مانند بی حسی صورت دست پیدا کردهاند، با افزایش دما بیشتر شده است. به همین علت پیدا کردن یک دمای ایده آل که بتواند که نورالژی عصب سه قلو را درمان کند و عوارض کمتری داشته باشد از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله شاهد نتایج آزمایش بر روی بیش از 1300 بیمار خواهیم بود تا یک دمای ایده آل را پیدا کنیم.
نورالژی عصب سه قلو
بیماری درد عصب سه قلو یکی از شایع ترین بیماریهای صورت است که برای بیمار درد بسیار زیادی را فراهم میکند. این بیماری در فعالیتهای روازنه یک بیمار از جمله صحبت کردن، غذا خوردن، مسواک زدن و … میتواند، تاثیر زیادی داشته باشد.
پزشکان در گذشته برای درمان این بیماری سعی میکرند که از داروها استفاده کنند که فایده زیادی برای درمان نداشت. به تازگی روشهایی کشف شده است که میتواند درد ناشی از این بیماری را برای سالهای طولانی خاموش نگهدارد که یکی از این روشها انعقاد حرارتی یا RFTC است.
روش انعقاد حرارتی در برابر روشهای دیگر از محبوبیت بیشتری برخوردار است و نتایج بهتری را داشته است. به همین دلیل در کلینیک درد از این روش بیشتر استفاده میکنند تا بیماران نتایج رضایت بخش تری را تجربه کنند! با استفاده از این روش در مدت زمان کوتاهی درد کاهش پیدا میکند و این میزان بین 90 تا 100 درصد متغیر است.
از عوامل مهم و تاثیرگذار برای استفاده از این روش در درمان بیماری، درجه حرارتی است که باید مورد استفاده قرار بگیرد. همانطور که در بالاتر اشاره کردیم، درجه حرارت میتواند بر درمان و میزان عوارض آن تاثیرگذار باشد. درجه حرارتی که معمولا مورد استفاده قرار میگیرد بین 65 درجه تا 90 درجه سانتیگراد، تفاوت دارد.
پیروی از اصل ایمنی بعد کار در پزشکان باعث ایجاد تحقیقات گستردهای در این زمینه شده است که با استفاده از نتیجه درمان بیش از 1300 بیمار بدست آمده است. طبق گزارش پزشکان بهترین دما برای تسکین درد و کاهش عوارض بین 60 درجه تا 70 درجه سانتیگراد است. تا الان با این روش و تحقیق انجام شده بر روی آن برای درمان نورالژی عصب سه قلو آشنا شدید. در ادامهی این مقاله میخواهیم در مورد روشها و مواد لازم برای انجام انعقاد حرارتی صحبت کنیم.
انعقاد حرارتی
برای انجام انعقاد حرارتی، عمل جراحی لازم است. در ابتدا با ایجاد یک سوراخ فورامن و تزریق بی حسی به بیمار آغاز میشود. پس از ایجاد سوراخ لازم است که یک کانول را به آرامی تا نزدیک ناحیه درد انتقال دهند. معمولا پس از بازگرداندن خون و مایع مغری نخاعی، حرارت را افزایش میدهند. مدت زمان انجام عمل جراحی معمولا 30 دقیقه است.
پس از انجام انعقاد حرارتی از بیماران خواسته میشود که تا 24 ساعت استراحت مطلق انجام دهند که 6 ساعت از آن بدون بالش باید باشد! معمولا تعداد زیادی از بیماران پس از 72 ساعت و با تسکین درد از بیمارستان مرخصی میشوند اما عدهی کمی از بیماران برای مراقبتهای بیشتر در بیمارستان میمانند.
عوارض انعقاد حرارتی
طبق آمارهای منتشر شده دامنهی عوارض این روش درمانی بسیار متفاوت بوده است اما اکثر بیماران اعلام کردهاند که تحمل این عوارض بسیار آسانتر از درد ناشی از نورالژی عصب سه قلو بوده است که معمولا تحمل میکردهاند.
معمولا بیمارانی که مورد عمل جراحی قرار میگرفتند، دچار عوارضی مانند بی حسی موضعی صورت، افتادگی مژه، دردهای خارجی گوش و … میشدند که البته با تکیه بر تخصص جراح و تنظیم دما بر روی دمای ایده آل(بین 60 تا 70 درجه سانتیگردا)، میتوان این عوارض را تا حد قابل قبولی کاهش داد.
پس از انجام عمل جراحی بیمارانی که تحت مراقبت پزشکان قرار میگرفتند معمولا به تب دچار میشدند که با تزریق 2 یا 3 آنتی بیوتیک از تب آنها کاسته میشد. در برخی از بیماران هم علائمی مانند استفراغ و تهوع دیده میشود که معمولا پس از ترخیص از بیمارستان این مشکلات حل میشوند و در دراز مدت نشانههایی در رابطه با این موضوع وجود نخواهد داشت.
آیا این روش برای درمان نورالژی عصب سه قلو موثر است؟
حتما تا الان متوجه شدهاید که این روش برای درمان نورالژی عصب سه قلو بسیار موثر است و بهتر از روشهای دیگر میتواند مورد استفاده قرار بگیرد، در واقع همین موضوع باعث شده است که در کلینیک درد برای درمان بیماران از این روش بیشتر از سایر روشها استفاده شود.